Rootstime Review of The White Cat Sessions

LESLIE KRAFKA – THE WHITE CAT SESSIONS
Hoewel de dertien liedjes al sinds 2010 klaar lagen in de kast, heeft het toch nog tot nu geduurd vooraleer de Amerikaanse songschrijfster Leslie Krafka uit Houston, Texas ze aan de buitenwereld kon voorstellen via haar debuutplaat “The White Cat Sessions”. In 2010 werd ze bovendien al door de ‘Houston Songwriters Association’ gelauwerd als ‘Songwriter Of The Year’ zonder nog maar één song op plaat te hebben gezet.

Als producer voor haar eerste plaat koos Leslie Krafka voor de ervaren Jack Saunders die in de ‘White Cat Studios’ in Houston achter de knopjes plaatsnam en bovendien naast het leveren van ‘harmony vocals’ ook op zowat alle tracks meespeelde op gitaren, basgitaar, mandoline en mondharmonica.

Leslie Krafka presenteert op deze plaat een gevarieerde mix van muziekgenres als folk, Americana en country. Die countrysound krijgen we al meteen in de eerste song “Black Cadillac”, een uptempo countryrocker die het album op gepaste wijze in gang trapt. Het daaropvolgende “Mary” is een duet tussen Leslie Krafka en haar muzikale voorbeeld Terri Hendrix, de Texaanse singer-songwriter die al meer dan 20 jaar actief is in het Americana-genre.

Een onderwerp als de liefde is natuurlijk welgekomen voor haar liedjes, zoals te horen valt in “Does Your Heart Long For Me” en “All The Luck” (zie video) waarin ze haar verhaal vertelt vanuit het standpunt van iemand die zich door de hele wereld verlaten voelt en over welke gevoelens en gedachten dit bij zo iemand teweeg brengt. Het inlevingsvermogen van Leslie Krafka in een lijdende medemens is indrukwekkend en deze songtekst dwingt de luisteraar tot nadenken.

Het volgende nummer is “Wandering Troubadour”, een countryballad die in 2010 tot song van het jaar werd verkozen door alweer diezelfde ‘Houston Songwriters Association’ en die nu pas op plaat werd gezet. Verdere leuke liedjes op “The White Cat Sessions” zijn het rockende “A Little White Lie”, het passievolle verhaal over een pijnlijk afgelopen relatie in de emo-ballad “Were We Ever Together” en het logische vervolgverhaal daarop in “You’ll Never See Me Cry” en in “I Don’t Cry Anymore”.

Helemaal aan het einde van deze plaat volgt de song “I Miss Your Company” waarvan de songwriter-credits worden toegeschreven aan ‘The High Sierra Songwriters Group’, een collectief dat van het schrijven van liedjes voor diverse artiesten hun professionele bezigheid heeft gemaakt en waarvan Leslie Krafka sinds een tijdje deel uitmaakt. Als debuutplaat kan het album “The White Cat Sessions” zeker geslaagd worden genoemd en het is absoluut een bevestiging van het grote songschrijvertalent dat er in deze Leslie Krafka schuil gaat. Kom dus maar snel met een even geslaagde opvolger!

(valsam)

www.rootstime.be

Artiest info
Website
Myspace
CD Baby

video

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.